Bårebuket og blomster til begravelse

Bårebuket til begravelse

Bårebuketter og blomster til begravelsen er en populær og traditionel måde at tage afsked med den afdøde på, når de lægges omkring eller på kisten.

Når du giver blomster ved begravelsen eller bisættelsen er det en måde at udtrykke din respekt for den afdøde og vise din medfølelse overfor de pårørende på. Når du medbringer blomster til begravelsen, er det nemlig en klassisk og stilfuld måde at vise din respekt for den afdøde på ved ceremonien. Den sidste hilsen skal være smuk, så du kan give din kære en værdig afsked.

I sørgmodige situationer som ved dødsfald og begravelser vælger mange mennesker nemlig at supplere deres ord med blomster. Til begravelser og bisættelser kan der bruges flere slags blomster arrangeret på mange måder. Folk er nemlig forskellige, og der kan således pyntes med blomster til begravelsen eller bisættelsen på mange måder.

Blomster er livsbekræftende og emmer af liv. De mest populære blomster til begravelser er liljer og roser. Blomsterhandleren vil dog altid kunne hjælpe med en sammensætning efter dine ønsker.

Til bisættelsen eller begravelsen vælger mange at medbringe en blomsterkrans, bårebuket eller båredekoration. Som bedemand på Amager kan vi altid hjælpe dig med forslag og inspiration til blomster samt relevante blomsterhandlere i nærområdet.

Bårebuket og båredekoration

Bårebuketter er blomster, der er bundet sammet i sammensætninger af forskellige smukke blomster og som kan bestilles i forskellige størrelser.

I kirken bliver blomsterbuketten lagt på gulvet foran kisten, og kirketjeneren hjælper med, at de arrangeres pænt. Kirketjeneren arrangerer blomsterne efter deres farver, størrelse samt hvem der er afsender af bårebuketten.

Når højtideligheden er færdig, bliver kisten med alle blomsterne kørt til den afdødes gravsted eller til krematoriet. Ved begravelser bliver blomsterne lagt omkring gravstedet, men du kan som pårørende også vælge at få blomsterne med hjem.

For mange repræsenterer en smuk bårebuket de sidste varme hilsner til den afdøde. Samtidig kan bårebuketten være en god måde at vise respekt og omsorg for de øvrige efterladte på.

En smuk bårebuket med tekst kan gøre det sidste budskab til den afdøde og familien endnu mere konkret med nogle velvalgte ord påtrykt båndet.

Blomster og bårebuket til begravelse

Blomster til begravelsen

Blomster til begravelsen er en fast del af begravelsesceremonien indenfor mange trosretninger. Ved den klassiske danske begravelse eller bisættelse i enten kirke eller kapel, er det kutyme, at man medbringer blomster.

Oftest er det de pårørende, der planlægger begravelsen eller bisættelsen, der vælger, hvilke blomster, der skal pynte kisten. Den øvrige familie og gæster til højtideligheden medbringer deres egne blomster og bårebuketter. Det er oftest uhensigtsmæssigt at medbringe en buket blomster, som er beregnet til at blive sat i en vase.

Nogle vælger at købe en blomsterkrans til begravelsen. Kransen er en ring af blomster, som kan ses som et evighedssymbol, og blomsterne kan ses som at repræsentere livet selv.

Nogle vælger blomster til begravelsen efter blomsternes farve. Farven rød forbindes ofte med kærlighed, varme og livskraft, mens farven hvid forbindes med renhed og udskyld. For mange mennesker symboliserer blå blomster fred, stabilitet og ro.

De mest populære blomster til begravelser og bisættelser er liljer or roser. Liljen er en meget smuk blomst, der typisk forbindes med uskyld, storhed og renhed. Rosen symboliserer kærlighed og fuldkommenhed, og er et af de største symboler på kærlighed i verden

At sende blomster til en person, der sørger og har mistet, kommunikerer både støtte og empati. Blomsternes friskhed, farver og duft bringer et strejf af livsglæde ind i dagligdagen hos den sørgende.

Skal du have blomster til begravelsen eller bisættelsen på Amager, kan vi anbefale MayFlower på Amagerbrogade. Læs mere om dem her.

Relaterede indlæg